17 mars 2019
16:00

Referat: KaRo IBF - Gantesbo IBK

"KaRo är ett jäkla grislag". Det kunde man läsa i 24Emmaboda idag. Om folk tog sig till Kallinge sporthall för att se detta blev de inte besvikna, tvärtom de skulle få valuta för pengarna. Men mer om det snart. Tunn trupp, närmare bestämt 9 utespelare, åkte i den stora bussen till Blekinge. Dessa 9 krympte till 8 innan uppvämningen var över då Måns tvingades kasta in handduken efter en skada han ådrog sig i gårdagens J18 match. Endast 3 avbytare mot seriens tabelltvåa var naturligvis inte optimalt, men sålänge vi spelade tight så hade vi ha chansen då de inte imponerade på oss vid första mötet.

Första perioden började Gantesbo piggast och var också laget som hade mest bollinnehav. I 5e minuten bröt Oliver bollen på mittplan och drev bollen centralt. Drog iväg bollen mot mål och via målvakten gick bollen upp i nättaket. Ledning Gantesbo inte helt oförtjänt. Några minuter senare lyckades KaRo kvittera till 1-1 men ingen större förändring i matchbilden. Bara 40 sekunder efter KaRos kvittering norpade Jon åt sig bollen och ställde om snabbt i en 3 mot 2. Han drev in centralt och hittade Hult till höger som fick på ett relativt dåligt skott. Men keepern fumlade och tillslut låg bollen där i målet och Gantesbo var åter i ledning. Gantesbo kontrollerade spelet ganska bra och täckte ut KaRo-spelarna så att de inte kunde hitta några bra lägen. KaRo började bli uppenbart tjuriga på domsluten. Med några minuter kvar av perioden jobbade Hult och Oliver högt för att återta bollen offensivt. Hult överlumplade KaRo-spelaren vid sargen och fick bollen till Oliver som kunde driva in några steg och hittade en lucka vid bortre stolpen strax över målvaktens ben. 3-1 ledning till Gantesbo, vilket stod sig in i pausvilan.

Helt välförtjänt ledning sett till spelet men vi anade att KaRo skulle ändra sitt tafatta spel inför andra akten.
Andra perioden fick en liten jobbig start då Ola åkte på en utvisning för "för många spelare på plan" när domaren tyckte att han hoppade in lite för snabbt vid ett byte. Detta PP utnyttjade KaRo och reducerade till 2-3. Trots endast 8 utespelare hos Gantesbo höll vi ett bra tempo och skapade många bra chanser. I 8e minuten kom så även ytterligare ett mål när Jon tog bollen och drev in centralt och väntade både en och två gånger innan han tillslut drog in bollen högt till ställningen 4-2 i Gantesbos favör. Några minuter senare chippade Ola en boll till Hult som var fri med keepern, men med en KaRo-försvarare i ryggen. Klubban låstes och domaren dömde utvisning då bollen inte var under kontroll, annars skulle det varit straff. Efterföljande PP resulterade inte i något vidare bra läge och ställningen fortfarande 4-2 när Karo blev fulltaliga. Strax senare blev det istället KaRo som reducerade till 3-4 efter ett vackert zorromål. KaRo blev tjurigare och tjurigare och fokuserade många gånger mer på att trycka till motståndaren än att ta bollen. Domarna tillät mycket och missade många av dessa förseelserna. Med 3 minuter kvar fick Oliver sin klubba ivägkastad framför mål. Det resulterade i 2+10 för KaRo och ytterligare ett PP för Gantesbo. Även detta PP var ganska tamt, KaRo spelade kompakt och tillät inga bollar att ta sig förbi sista försvararen. Med mindre än en halvminut kvar av perioden fick Hult sig en rejäl bröstvärmare och föll till marken. Domaren blåste av för eventuell skada men istället för tekning fick KaRo frislag och i den efterföljande spelsekvensen kvitterade KaRo även till 4-4.

En tuff avslutning på perioden och matchen kunde nu gå åt vilket håll som helst.
KaRo gick nu in i full brunkar-mode och det kropp oavsett vad, sjysst eller osjysst spelade ingen roll. 6 minuter in i perioden lyckades KaRo att ta ledningen för första gången i matchen efter ett riktigt skitskott som studsade in vid första stolpen. Gantesbo gick för kvittering och hade lägen för det, bland annat när Wolf flera gånger fick fart under fötterna och drev mot mål från sin backposition. Halvvägs in i perioden visade KaRo vilken typ av spelare de har i truppen. När bollen inte var i närheten svingade en KaRo-spelare sin klubba i Hults rygg så att klubban gick av på mitten. Domaren missade detta då bollen inte var i närheten och det blev inget av situationen. Denna IQ-befriade handling hade naturligtvis resulterat i rött kort om någon av domarna hade tittat. Men istället för att få se matchen från läktaren skulle spelaren få en chans till att utöva sina idiotiska handlingar senare i matchen. Men innan dess, i Gantesbos höga press att stressa KaRos backar till att göra misstag, lyckades istället KaRo komma till ett öppet läge att punktera matchen med mindre än 5 minuter kvar. Då gjordes nämligen 6-4, vilket senare skulle visa sig vara slutresultatet. KaRo spelade, trots denna relativt trygga ledning, fortfarande fult. Med drygt 2 minuter kvar av matchen satsade den tidigare nämnda klubbsvingande KaRo-spelare huvudlöst vid sargen. Hult sprang efter bollen längstmed sargen när KaRo-spelaren i full fart tacklade ut Hult mot stenväggen. Domaren gav "bara" en 5 minuters utvisning men ingen hade kunnat klaga om det röda kortet kommit ut. Detta krönte, eller definerade, KaRos spel till fullo. Dessvärre kunde Gantesbo inte ta vara på de återstående 2 minuterna i numerärt överläge och matchuret ljöd för 20 minuter, tillika slutet på Gantesbos säsong.

En hedervärd insats av ett tappert spelande Gantesbo. Att rubba serietvåan med endast 8 spelare hade definitivet gett vinst om vi hade haft full trupp. Men idag gjorde vi vad vi kunde, och orken var kanske inte där helt på slutet och vi fick se oss besegrade. Men starkt kämpat av alla inblandade. Otroligt kul att se juniorerna ta för sig i dessa tycker av matcher.
Nu är säsongen färdigspelad och vi går mot ett välförtjänt sommaruppehåll. En mycket bra vår gav oss en slutplacering som nr 6, med 19 inspelade poäng. Det ska vi vara mycket nöjda med sett till den osäkra trupp det har varit från match till match. En bra stöttning av våra juniorer har gjort detta möjligt. Dessa juniorer tar nu steget in i A-laget nästa säsong.
Nu planerar vi en avslutningsfest och rundar av denna säsongen på ett bra sätt.